Lätta korsord

 

lös dagens lättare korsord

Välkommen till Kryss.se och sektionen för lätta korsord.

Här hittar du Sveriges största urval av lätta korsord på nätet. Kryssen är gjorda så att du inte behöver känna till alltför många konstiga ord för att lösa dem. Samtidigt är de lätta korsorden en bra träning och förberedelse till dess att du kanske i framtiden vill försöka dig på exempelvis medelsvåra korsord. När du har löst ett korsord kommer det att markeras med en bock så att du enkelt kan hålla reda på vilka korsord du löst och vilka du har kvar.
 

OBS. Kryss.se har sedan december 2017 ändrat funktionalitet,
vilket betyder att en del av informationen som finns på denna
och andra sidor kan vara föråldrad. Kryss.se är inte längre en
betalsida - alla korsord är nu gratis och kan lösas på smartphone
eller läsplatta. Det finns heller inte längre några användarprofiler.
Det finns också en begränsning av antalet korsord som är tillgängliga åt gången

Samtidigt är de lätta korsorden en bra träning och förberedelse till dess att du kanske i framtiden vill försöka dig på exempelvis medelsvåra korsord.

När du har löst ett korsord kommer det att markeras med en bock så att du enkelt kan hålla reda på vilka korsord du löst och vilka du har kvar.

 

Lös lätta korsord

Oavsett vilket lätt korsord du väljer ur samlingen ovan kan du antingen lösa det online eller skriva ut det på papper.

Väljer du att lösa det online kan du få hjälp med att se om din lösning är korrekt.

Några korsord ingår i tävlingar och du kommer automatiska att delta i dessa, om du väljer att lösa ett av korsorden som ingår i dem.

Här kan du se vilka korsord som just nu ingår i tävlingar: Pågående korsordstävlingar.

Väljer du i stället att lösa korsord i en utprintad version kan du i lugn och ro ta med det in till soffan och använda penna och suddgummi.

Föredrar du oftast att lösa korsord på papper rekommenderar jag dig att skriva in din lösning i onlineversionen av korsorden efteråt. På så sätt kan du nämligen få reda om din lösning är rätt.

 

All vår början bliver svår

Det ingår mer ”utantillkunskap” när det gäller korsordslösning än du kanske tror.

Det finns ju äldre svenska ord som ofta går igen i korsord och att man kan huvudparten av dem gör ofta hela skillnaden mellan att klara av korsordet istället för att lägga det ifrån sig oavslutat.

Det finns ingen annan väg att bli riktigt duktig på korsord än genom träning. Och den inleder du bäst genom att börja med lätta korsord.

Jag minns de första korsorden jag löste, och hur irriterande det kändes att man menade att ASTAT skulle bli AS. Varför i hela friden skulle man förväntas veta att astat är ett grundämne som förkortas ”AS”? Lätt??

Idag känns det inte så svårt ändå, och det beror ju på vanan man får av korsordslösande. Du blir också som nybörjare tvungen att ta dig an, och kanske reagera med frustration över sådant som du tycker är jättesvårt. Men det blir garanterat bättre med tiden! Allteftersom du håller på med korsord kommer du att lära dig typiska ”korsordsord” som återkommer gång på gång (ARA, AS, AGA…). Innan du vet ordet av så kan du 10-20 av dem utantill, och lär dig känna igen konstruktörernas eventuella försök att leda dig på villospår. Men i lätta korsord är det ofta samma ledtrådar – och de lär du dig känna igen.

Ha det så skoj!