Wordfeud guide

Om du har en iphone, en iPad eller bara allmänt hänger med på vad svenskarna använder sin tid till just nu så har du nästan garanterat stött på namnet Wordfeud.

Men det är inte säkert att du vet hur du kommer igång med detta extremt populära spel. Det vill vi gärna hjälpa dig med, och därför har vi skapat denna Wordfeudguide.

 

Så kommer du igång:

1. Ladda ner appen

Wordfeud app storeDet första du gör för att komma igång är att hitta appen i App Store.

Du kan börja med gratisversionen, som fungerar likadant som betalversionen. Det finns dock lite mer reklam i gratisversionen.

Om du helst vill slippa reklamen helt kan du uppgradera till premium. Det kostar i skrivande stund € 2,39.

 

Startsidan Wordfeud2. Skapa en användarprofil

När appen är nedladdad så blir du ombedd att upprätta ett konto med användarnamn och lösenord. Detta kommer att vara det användarnamn du har när du spelar mot andra i Wordfeud.

Programmet minns automatiskt dina inloggningsuppgifter, så du slipper knappa in dem varje gång. Det är dock bra om du väljer ett användarnamn som du minns 🙂

Nu är du klar att börja spela!

 

 

 

Wordfeud screenshot3. Starta ett nytt spel

När du fått programmet installerat och har upprättat en användare är det dags att börja spela.

Du startar ett nytt spel genom att klicka på + uppe till höger. På bilden här är det markerat med en röd cirkel.

Nu kommer en ruta fram där du först ska välja det språk du vill spela på, och därefter den spelplan du vill ha. (läs mera om spelplaner)

Slutligen ska du hitta någon att spela mot. Det vara någon som redan är registrerad och som du känner till användarnamnet på, eller kan det vara någon med en mailadress du känner till.

Alternativt kan dock också vara en slumpvis vald persons som programmet väljer åt dig att spela med.

Efterhand som du spelar mer och mer kan du lägga till dina motståndare på din vänlista så att du enkelt kan hitta dem igen.

Oavsett hur du väljer att göra är du lätt igång på bara 2 minuter.

 

spelplan wordfeud4. Starta själva spelet

Du bör nu ha en skärm som ser ut ungefär som på bilden till höger. Nu är det bara att aktivera de små grå och tänka ut det längsta och mest poänggivande ord du kan.

Stort nöje!

 

Vi är säkra på att du kommer att bli lika biten av detta spel som vi blivit. Gå till Wordfeud, eller läs mera i våra andra texter om spelet.

Fick du inte alla dina frågor besvarade i denna guide så rekommenderar vi dig att kika på länkarna nedan, eller skriva till oss via: hanne@krydsord.dk och ställa dina frågor där.

 

Lä mera om Wordfeud:

  1. Historien bakom Wordfeud
  2. App till iPhone och iPad
  3. Så kommer du igång
  4. Regler
  5. Poäng
  6. Spelplaner
  7. Funktioner i spelet
  8. Ordlistor