Sudoku

Om du gillar siffror och logiska problem så är sudoku garanterat din grej.

Välkommen till vår toppmoderna sudokuskapare. Många av våra användare i olika länder har frågat oss varför vi inte har en sudokugenerator på vår sida.

Vårt självklara (och i någras ögon kanske en aning arroganta) svar har varit att vi gör korsord – inte Sudokun.

Men vi beslutade oss för att skjuta vår enkelspåriga ordstolthet åt sidan en stund – och resultatet är denna snygga sudokuskapare som fungerar perfekt både på din dator och din mobiltelefon (och läsplatta givetvis). Se vår korta hur-man-gör-manual nedanför sudokuskaparen – eller kör igång direkt!

Sudoku på din smartphone / läsplatta

Välj den svårighetsgrad du föredrar och kom igång. Dra med fingret på skärmen så snart du har räknat ut vilket tomt fält du vill fylla. Ett “hjul med siffror” dyker upp, och genom att helt enkelt dra med fingret mot den siffra du vill använda dig av.

Om det blir fel, bara tryck på det felaktiga numret och dra med fingret för att radera siffran/tecknet.

Sudoku på din dator

På din dator fungerar det i princip likadant som i din telefon eller läsplatta. Du kan klicka i vilket tomt fält som helst sedan dra med musen mot det önskade nummer du vill använda dig av.

Enda skillnaden är att du här använder dig av tangentbordet till din dator.

Stila och dela med dina vänner

Vår tumregel är att undvika för många trolleritricks på vår hemsida (eller i vår app). Vi föredrar en ren design där allt rör sig kring spelet.

Därför är det närmast revolutionerande för oss att meddela att du kan klicka på “dela”-symbolen och skicka dina resultat till en kompis – tillsammans med en länk till samma sudoku som du själv just löste – om du tror att du är snabbare än honom/henne förstås 

Hur man löser Sudokun?

Om du inte riktigt vet vad sudoku handlar om så låt mig ge dig en snabbkurs. Jag utgår från att du förstår de få tekniska detaljerna som beskrivits ovan.

I princip ska du fylla i siffror mellan 1-9 i de tomma fälten. Utmaningen är att inte använda samma siffra mer än en gång i samma rad eller kolumn, horisontellt eller vertikalt – eller i samma box (som innehåller 9 fält).

Lös korsord direkt på din mobil eller platta

Vi erbjuder Sverigen bästa korsord i vår splitt nya app. 
Ladda ner den till din telefon nu. Den är helt gratis!

Ladda ner vår korsordsapp GRATIS

5/5
Vår rating är 4.7 i App Store
Gratis korsordsapp!
Hitta ännu fler gratis korsord!
4.7/5