Wordfeud

Wordfeud har brett ut sig bland svenskarna som en prärieeld, och du kan också hoppa på trenden.

Spelar du redan Wordfeud, kan du alltid bli bättre.
Vi har samlat allt du behöver veta om Wordfeud i vår guide.

Om du har frågor när du läst igenom den så skriv gärna till oss, så hjälper vi dig så fort vi kan.

Inehållsförteckning

Wordfeud – allt du behöver veta

Vi har skrivit en guide till Wordfeud, med allt du behöver veta om spelet för att komma igång, spela och vinna.

Det kommer löpande att publiceras inlägg om Wordfeud, särskilt under Tips och Tricks – så håll dig a jour!

Så kommer du igång

1: Ladda ner appen

Det första du gör för att komma igång är att hitta appen i App Store.

Du kan börja med gratisversionen, som fungerar likadant som betalversionen. Det finns dock lite mer reklam i gratisversionen.

2: Skapa en användarprofil

När appen är nedladdad så blir du ombedd att upprätta ett konto med användarnamn och lösenord. Detta kommer att vara det användarnamn du har när du spelar mot andra i Wordfeud.

Programmet minns automatiskt dina inloggningsuppgifter, så du slipper knappa in dem varje gång. Det är dock bra om du väljer ett användarnamn som du minns.

Nu är du klar att börja spela!

3: Starta ett nytt spel

När du fått programmet installerat och har upprättat en användare är det dags att börja spela.

Du startar ett nytt spel genom att klicka på + uppe till höger. På bilden här är det markerat med en röd cirkel.

Slutligen ska du hitta någon att spela mot. Det vara någon som redan är registrerad och som du känner till användarnamnet på, eller kan det vara någon med en mailadress du känner till.

Alternativt kan dock också vara en slumpvis vald persons som programmet väljer åt dig att spela med.

Efterhand som du spelar mer och mer kan du lägga till dina motståndare på din vänlista så att du enkelt kan hitta dem igen.

Oavsett hur du väljer att göra är du lätt igång på bara 2 minuter.

 

Ordlistor - hjälp med Wordfeud

Har du behov av hjälp med de svåra eller korta orden i Wordfeud?

Då har du kommit till rätt ställe!

Vi har nämligen, just därför, utarbetat en samling med Wordfeudordlistor till dig, vilka du fritt kan använda. De står alla i alfabetisk ordning och är indelade efter hur många bokstäver orden innehåller.

10 tips att vinna i Wordfeud

Nu har vi presenterat ett ’fuskverktyg’. Men som tur är är det långt ifrån alla som tycker att det är roligt att bara skriva de ord som ett program har sagt är de bästa. Vår ståndpunkt är att det är mer än rimligt att vara kritisk mot sådana hjälpmedel. Därför har vi beskrivit de 10 bästa tipsen för att vinna i Wordfeud – i ärlighetens namn.

Vi rekommenderar generellt att du kommer överens om vilka hjälpmedel du får använda innan spelet börjar. Sedan är det rena linjer mellan deltagarna.

Regler

Det tar alltid till att lära sig spela ett nytt spel – och detta gäller även Wordfeud.
I denna korta genomgång får du en överblick över Wordfeudreglerna, och därmed förhoppningsvis insikter som gör inlärningsfasen lite kortare.

Vad kostar Wordfeud?

Wordfeud er gratis!

Så enkelt kan det sies. Og du trenger ikke ta vårt ord for det, du kan se det med egne øyne når du laster ned appen.

Du kan velge å oppgradere hvis du er lei av reklamefilmer. I så fall koster det litt.

Historien bakom WF

Wordfeud har sina rötter i Scrabble. Detta har de flesta som provat att spela båda spelen också räknat ut. Spelplan, regler osv är nämligen i stort sett likartade.

Scrabble uppfanns 1938, av Alfred Mosher Butts, som vidareutvecklade ett annat spel vilket hette Lexiko, men det blev ingen större succé innan det stora företaget Macy’s började sälja spelet.

Det var Macy’s chef som hade provat att spela en variant av spelet under sin semester, och då han kom hem från denna insisterade han på att företaget skulle börja sälja spelet. Det fick hjulen att snurra fortare och fortare och idag säljs spelet i 121 länder och finns på 29 olika språk.

Scrabble blir Wordfeud

Norrmannen Håkon Bertheussen, 28 år gammal, utvecklade spelet som nu härjar både i Sverige och många andra länder.

I en norsk intervju med Håkon, som är IT- utvecklare, säger han att han rätt och slätt var nyfiken på om kan kunde fixa att skapa en applikation.

Bertheussen utvecklade spelet som nu härjar både i Sverige och många andra länder.

I en norsk intervju med Håkon, som är IT- utvecklare, säger han att han rätt och slätt var nyfiken på om kan kunde fixa att skapa en applikation.

Han hade inga förväntningar om att kunna leva på det, men idag tjänar han pengar på både gratisversionen och den fulla version som man får betala för.

I gratisversionen säljs det reklam som han överlåtit till en amerikansk reklambyrå att sköta om. Och i betalversionen får han förstås de 15-20 kronor det kostar att köpa appen.

Men det är inte gratis att upprätthålla en applikation. Den ska ha support, vidareutvecklas, översättas, och man måste betala till Apple och Google eftersom Wordfeud säljs genom deras App-sidor. Faktiskt tar Google och Apple 30% för att sälja produkten.

Gratis korsordsapp!
Hitta ännu fler gratis korsord!
4.7/5