10 tips för att vinna i Wordfeud – på ärligt vis!

Vem som helst kan lära sig att fuska i Wordfeud. Men är det egentligen så roligt att använda ord som ett fuskprogram har räknat ut är det bästa? Det är väl ganska tveksamt kan man tycka.

Därför får du här de tio bästa tipsen som kan hjälpa dig att vinna i Wordfeud – utan fusk. Hoppas du har nytta av dem.

Detta är den korta verskonen som är avsett för dig som har spelat en del Wordfeud, och däreför inte behöver några närmare beskrivningar och exempel.

Indholdsfortegnelse

Tips #1: Lär känna poängsystemet

Om du vill vinna behöver du helt enkelt lära dig hur poängstystemet fungerar.

I annat fall kan du inte hitta de ord som ger flest poäng, och därmed kan du heller inte vinna (med mindre än att du är född under en lycklig stjärna eller spelar mot någon som inte heller kan poängstystemet).

Tips #2: Använd ”Shuffle”

Det er lätt hänt att man stirrar sig blind på de bokstäver man fått, och därmed tror att man har koll på de möjliga ord man kan skriva. Men genom att trycka på ”shuffle” får man en ny bild efter den blandning som då sker av bokstäverna och då kan man plötsligt upptäcka ord man tidigare inte sett.

Tips #3: Lägg ord där det finns bonusfält

Det är mycket viktigt att du utnyttjar de bonusfält du kan … ORDENLIGT. Det hjälper inte mycket att träffa TL, om den bokstav du lägger där bara är värd 1 poäng.

Lägg orden så att bokstäverna med störst värde hamnar på bokstavsbonusfälten.

Tips #4: Lär dig 2-bokstavsorden utantill

Ord på två bokstäver är helt klart dina vänner. Med dessa ord får du många fler möjligheter att lägga ord i flera riktningar utifrån de ord som redan ligger på spelplanen.

Om du inte tror på det – läs nästa tips.

 

Tips #5: Bygg parallelet med redan lagda ord

Undvik att alltid bara bygga ut från ett ord, eller bara förlänga ett tidigare ord. Ofta ger det fler poäng att lägga nya ord parallellt med redan lagda ord.

På det sättet får du både poäng för det ord du själv lägger – men också för alla de ord som bildas på andra ledden. På så sätt kommer du att få räkna poäng för samma brickor flera gånger, både vad gäller bokstavsvärde och ordvärde.

Tips #6: Var glad för C, X og Z

Allt för många vill bara så fort som möjligt bli av med dessa bostäver istället för att se dem som goda möjligheter för att få riktigt många poäng.

Om du kan lägga en av dessa bokstäver på ett bonusfält, så är de långt mer värda än alla de andra. Så kanske är det värt att hålla på dem lite, tills du får chansen att lägga dem på ett bonusfält.

Tips #7: Tänk i flera riktningar när det gäller bonusfälten

När du har möjlighet att lägga ord på ett bonusfält kan det vara en god idé att undersöka om det går att lägga ett ord på två håll. Detta kommer i så fall att leda till att du får poäng för bonusfältet på två håll, och därmed dubbelt så många poäng.

Deta är särskilt viktigt i kombination med det som sades i Tips #6.

Tip #8: Använd enpoängsbokstäver på ett smart sätt

E, R, A, T med flera bokstäver är frekvent förekommande slutbokstäver i många ord. Därför finns det väldigt många möjligheter i Wordfeud för att förlänga lagda ord genom att bara skriva dit en enda av dessa bokstäver i slutet av ett sådant och samtidigt skriva ett nytt ord på andra ledden.

Tips #9: Låt bli att göra det lätt för din motståndare

Det låter enkelt, men det är mycket vanligt att motståndaren lägger ord som gör det väldigt lätt för dig att få höga poäng.

Studera spelplanen – och låt bli att lägga ord som ger din motståndare chans till höga poäng genom att lägga på en massa bonusfält.

Och kom ihåg: Om du inte själv kan utnyttja ett bra läge, så bör du försöka göra det svårt för din motståndare att göra det.

Tips #10: Använd din kunskap om motståndaren

Använd de första orden i en spelrunda för att värdera din motståndares förmåga. Om denne inte ser tydliga lägen för att få bra poäng genom att utnyttja bonusfält så kan du lugnt låta dessa lägen vara några rundor i avvaktan på att själv få riktigt bra bokstäver att lägga just där…

Gratis korsordsapp!
Hitta ännu fler gratis korsord!
4.7/5